Seuran historia

Haapamäen Pallo-Pojat ry. (HPP) on perustettu 9.4.1946. Perustamisasiakirjan allekirjoittajina olivat Yrjö Kettunen, Paavo Rintala  ja Eino Nippala. HPP on palloiluseura ja päälajina on alusta asti ollut jalkapallo. Tosin 60-luvun alun molemmin puolin seuralla oli myös jääpallojoukkue ja vuodesta -66 muutaman vuoden ajan jääkiekko oli ohjelmassa. Molemmissa ``sivulajeissa`` HPP pärjäsi vallan mainiosti. Tällä hetkellä Pallo-Pojat pelaa divisioonaa Keski-Suomessa. III divisioonan ilmapiiriä seura on haistellut vuosien aikana useita kertoja.  Seuralla on piirin sarjoissa myös juniorijoukkueita. 

Pallo-Pojat omistaa Suojan kiinteistön, jossa seuran bingotoiminta on ympärivuotista. Tansseja järjestetään  lokakuusta huhtikuun loppuun ja elokuvat ovat  elokuun lopulta toukokuulle.  Suoja on varsin monenlaisiin tapahtumiin  sopiva paikka  ja mm. hääpaikkana varsin suosittu.

Bingon historia

Haapamäen Pallo-Poikien pyörittämän bingon historia alkaa -60 luvun loppupuolelta. Lampisen Oiva muistelee, että -67 keväällä ja kesällä oli kuulunut huhuja uudesta villityksestä. Ehkäpä tässä olisi myös seuran taloutta pönkittävä toiminto. Oivan muistin mukaan syyspuolella -67 Oiva, Olavi Koskinen, Matti Leppälä ja Aarne Sidoroff suuntasivat auton nokan kohti Jämsänkoskea. Siellä otettiin oppia ja selvää bingon pelaamisesta. Syksyn tullen peliä sitten alettiin pyörittää Suojan yläkerran kahviossa.

Innostus oli heti alusta-alkaen aivan verraton. Pelaajien saamat palkinnot eivät kyllä nykymittapuun mukaan olleet kummoisia, mutta pelin uutuus ja pieni jännitys kiinnosti kovasti. Bingon pelaaminen Suojalla pyörii siis tälläkin hetkellä ympäri vuoden. Vuodessa on pari erikoisbingoa mm. ennen joulua kinkkubingo. Muutoin bingot ovat tavanomaisia ja palkinnot nykyään; pienemmät palkinnot kahvia tai sokeria ja isommat ostokortteja paikallisiin liikkeisiin.

Suojan historia

TBD


suoja2.jpg

Kuva: Suojan rakennus valmiina 1939

Elokuvien historia

Suojalla oli ensimmäinen elokuvanäytös heti valmistumisvuoden syksyllä 1939. Elokuvatoiminnan alullepanija oli Kalle A Ritokangas.


elokuvat.jpg

Kuva: Elokuvanäytös Suojalla


kalle_ritokangas.jpg

Kuva: Kalle A Ritokangas